maandag 22 november 2021
dinsdag 17 november 2020
Olive picking 2020-2021
![]() |
One of our very old olive trees
|
![]() |
About 9.30am, coffee break! |
![]() |
All day working with a 'dembla' a long stick with which you can collect the olives |
![]() |
Afroditi collecting this beautiful green olives from a net |
![]() |
This is what fresh olive oil looks like! |
![]() |
In the evening we bring the olives to factory where the oil is substracted from the olives with a centrifuge |
![]() |
Outside the factory more bags with olives are waiting for the centrifuge |
![]() |
Some very old trees are just huge! |
![]() |
This Kalamata olives are not for oil but for consumption! |
![]() |
This beautiful landscape with its thousand colors of green! |
![]() |
Some of our fields are also pretty steep! Challenging! |
![]() |
One tree 'gemato', meaning; completely full with olives! |
![]() |
Cleaning of the olives |
dinsdag 24 maart 2020
Our fresh 2019-2020 products
![]() |
Fresh oil, 2019-2020 crop |
![]() |
Characteristic deep green color of olive oil from South-West Greece (Kalamata) |
![]() |
Our Kalamata olives with oregano and laurel (also our own products!) |
![]() |
Kalamata olives packed in recycled jars |
![]() |
Our Olive oil soap made of Afroditi Olive Oil and Soda |
dinsdag 30 juli 2019
Greek Summer Food: GEMISTÁ
![]() |
Wash these vegetables properly |
![]() |
Don't forget the big tomatoes. Take one of these extra |
![]() |
Take some fresh mint from your garden |
![]() |
Chop it togther with the garlic |
![]() |
With a spoon you take out the inside of the vergetables (not the potatoes). Chop everything, including the extra tomatoe, in small pieces. Add oregan, salt, pepper, mint and garlic. |
![]() |
Add uncooked rice and ofcourse Afroditi Prasino Olive oil. Mix ingredients thorougly |
![]() |
Fill the vegetables with this mixture. Order nicely in a baking dish and add oregan, salt, pepper, olive oil en half a cup of water |
![]() |
After 1,5 - 2 hours in the 150 degrees oven your
dish is ready and tasty.
Pour a little bit of the sauce over te vegetables
|
![]() |
For even more tast and decoration you can add Mizitra |
![]() |
You will have a very nice and healthy meal on your plate |
![]() |
Accompanied with Feta cheese, Afroditi Kalamata Olives and some bread |
woensdag 3 januari 2018
Voorjaar in Griekenland, kom helpen bij Afroditi! We gaan de boomgaarden snoeien en hout van de afgelopen oogst verbranden. Over het algemeen is het in april al heerlijk weer in zuid Griekenland en kan je lekker genieten van een zonnetje, blauwe luchten en overal bloemen. We bieden weer een mooie trip met een aantal dagen flink aanpakken. Maar ook tijd voor een fijne wandeling en uitrusten op het terras. We verblijven weer in een van de mooie huizen van Gialova Gardens. Stuur een email naar debesteolijfolie@yahoo.nl voor de data, details en voor hulp bij het zoeken van de juiste vlucht
Ook in het voorjaar, april 2018, kan je weer net zo'n mooie ervaring meemaken als deze mensen.
|
Een mooie wandeling met uitzicht op de Voidokilia baai en op de achtergrond onze olijfboomgaarden. Ondertussen kan je genieten van de bloemen, de frisse lucht en de vogels |
Deze foto is afgelopen februari gemaakt. In april is alles helemaal groen |
Genoeg werk te doen, alles groeit hier enorm! |
De natuur lacht je hier toe, heerlijk om eens een andere kijk op het leven te kunnen hebben! |
Abonneren op:
Posts (Atom)