donderdag 20 augustus 2015

Het plukken van de olijven

's Morgens om 7:30 beginnen de werkzaamheden met het uitpakken van de auto en het verspreiden van de netten

Alle generaties helpen mee

De hele dag worden de zware netten verschoven onder de bomen

Na een paar uur hard werken is het tijd voor een drankje, frapé, ijskoffie.

Na het snoeien van de boom worden alle olijven van de afgezaagde takken afgeslagen

Zwaar van de groene olijven

Mevrouw Fotini is blij met de oogst van de zwarte olijven

De netten worden over elkaar heen geschoven tot dat er een hele berg olijven in één van de netten over blijft

Afroditi heeft lekker voor ons gekookt, een goede lunch en veel drinken is belangrijk bij het harde werk

Het dicht binden van de zware zakken met olijven. 's Avonds worden ze met de tractor opgehaald door de perserij



De olijven die aan de takken zitten die na het snoeien van de boom over blijven worden er met lange stokken uit geslagen 

De olijven die aan de afgezaagde takken zitten worden er beneden afgeslagen. Doordat het landschap zo grillig is moet dit allemaal met de hand gedaan worden

Sprookjesberg, van deze olijfbomen komt de olie die wij op dit moment op voorraad hebben

's Avonds gaat het afgezaagde hout mee naar huis voor de open haard

Afroditi bij een net met een berg olijven van zo'n 500 kilo

Verspreid in de boomgaard staan de volle zakken met olijven te wachten op de tractor van de perserij

Moe maar voldaan naar huis voor een welverdiende nachtrust

woensdag 19 augustus 2015

Organic Olive Oil

Organic Olive Oil € 8,50 for 750 mL

We have two different tastes:

Olive Oil from Black Olives for salad
Oilve Oil from Green Olives for cooking 

Both from our own trees and cold pressed 




zondag 30 november 2014

zondag 13 juli 2014

dinsdag 20 mei 2014

We've got fresh new olives from Korifasio!

This tasty Kalamata olives are now ready for the dish, together with feta and oregan 

dinsdag 18 maart 2014

How to make a nice Dorade (Tsípoura)

Clean your fishes. Add olive oil, lemon, oregano, pepper, 
coarse salt and water. Bake in the oven at 140 degrees for about 40 minutes until fishes are cooked and look tasty.
Eat with 'skordolia' (mashed potatoes with olive oil and garlic) and a Greek salat or Broccoli with olive oil and vinegar.
Bon appetit!!

woensdag 11 december 2013

We've been working: Fresh Olive Oil coming in soon

From one of our fields you can see Korifasio

Tree pregnant and heavy of olives!

Time for a wel deserved family lunch

Lots of green olives for taste oil