dinsdag 2 april 2013
zondag 10 maart 2013
zondag 20 januari 2013
Keftedes met feta
Lamsgehakt, zou, peper, ui, mint, knoflook en olijfolie mengen |
Beschuit toevoegen |
10 Minuten goed kneden! |
Bal maken, plat drukken en feta erin leggen, sluiten |
Onze vriendjes gezamenlijk in een ovenschotel |
Aardappelen erbij, samen met water en olijfolie in de oven op 160 graden tot ze klaar zijn. Halverwege omdraaien. |
Keftedes serveren met citroen, oregano en wat van het kookvocht |
Heerlijke aardappeltjes |
vrijdag 18 januari 2013
Kalamari met groenten
Kalamaris, boontjes en uien koken in water. Een kopje AFRODITI Green Label |
Na 5 minuten prei, paprika en een beetje spaanse peper toevoegen |
Weer 5 minuten later garnalen toevoegen |
Nog eens 5 minuten later opdienen met rijst en een glaasje witte wijn, zout en peper naar smaak toevoegen |
woensdag 19 december 2012
Het persen van de olijven
De zakken met olijven worden binnen gereden in de perserij, iedere zak weegt ongeveer 80 kilo |
De zakken worden geleegd |
De olijven worden gewassen en de blaadjes eruit gehaald |
De olijven worden koud geperst, niet meer dan 32 graden |
In compartimenten worden de olijven van de verschillende families afzonderlijk geperst |
Vanuit de compartimenten worden de geperste olijven in de centrifuge gebracht waar de olie, water en pitten worden gescheiden |
Deze opvangbak is de weegschaal |
Zo mooi groen is verse olijfolie!! |
Buiten liggen de zakken van de verschillende families netjes opgestapeld, men werkt tot diep in de nacht om alle olijven te persen |
Na het persen wordt de olie thuis afgeleverd en drinken we een glas wijn ter afsluiting, morgen gaan we weer naar de volgende boomgaard! |
Omgeving van onze olijfboom gaarden
Een paar rotsen op het heerlijke strand van Romanos. |
De wetlands achter Voidokilia baai. In dit natuurgebied vind je zo veel verschillende vogelsoorten, planten en bloemen en zelfs kameleons. |
Een verborgen baai, alleen plaatselijke bewoners weten het te vinden! |
Palmbomen bij Gialova. Ook in november nog heerlijk op het terras lunchen. |
Het mooiste strand van Griekenland, Voidokilia baai. Op de achtergrond de dorpen Korifasio en Pisaski waar onze olijfboomgaarden liggen |
Natuurlijke boog bij het eiland Sfaktiria |
Je boot aanleggen bij Sfaktiria voor een mooie wandeling |
Overal die prachtige blauwe heldere zee |
Zonsondergang boven de baai van Navarino, Pylos |
Vele watervallen en meertjes bij Poli Limno |
Vissersboten in het haventje van Koroni |
Prachtige stranden bij Finikounda |
Klein theater van Ancient Messini |
Uitzicht op het eilandje Proti met late middagzon in november |
Abonneren op:
Posts (Atom)